Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - září, říjen 2018

3. 12. 2018

Letohrad

V sobotu 8. září se většina lanškrouňáků vydala na Kopu - my, ale ne. Byl před námi poslední závod orlickoústecké ligy v požárním útoku a tak jsme vyrazili do Letohradu. Soutěžící tu mají poze jeden pokus což přináší ještě větší napětí než jindy. Starším se povedl útok bez větších chyb, ale umí to i rychleji. Po sečtení bodů ze všech závodů, se ziskem 59 bodů obsadili v tomto ročníku 8. místo z 25 zúčastněných družstev. Mladší museli pozměnit sestavu, tentokrát závodili: Pája, Luky, Sofinka, Ráďa, Honzík K. a Pavlík. Pája se trochu prala s košem, ale ačkoliv neměla moc času na trénink zvládla to dobře. Tentokrát čas na první desítku nestačil. Během celého ročníku ligy získali 57 bodů a pěkné 5. místo ze 34 zúčastněných družstev.

 

Mladkov

Následující víkend odstartovala okresní liga MH v běhu na 60m a okresní liga dorostu v běhu na 100m s překážkami. V sobotu 15. září jsme byli na závodech v Mladkově. Na "šedesátkách" startovali Pavlík, Ráďa, Dáda, Míša, Sofinka, Pája, Petr, Vendy, Kuba Se., Šimon a Honza. Z mladších se nejlépe umístila Pája - 13. místo. Ze starších se nejvíce dařilo Šimonovi - 9. místo. Na "stovkách" startovali: Vendy 23. místo, Sargis 21. místo, Honza 7. místo a medaili za 3. místo si domů odvezl Šimon.

 

Bohousová

Na nedělní závody do Bohousové, které se konali hned druhý den, se naše výprava zmenšila. Soutěžili: Pája, Sofinka, Luky, Honza S., Kuba Se., Petr a Vendy. Z mladších byla opět nejlepší Pája - 12. místo. Pochvalu si zaslouží i Sofinka, která oproti předchozímu dni výrazně zlepšila svůj čas. Mezi staršími byl bodům nejblíže Honza, který byl na 16. místě (škoda body získává jen prvních 15 závodníků).


 

Černovír

Své znalosti a dovednosti jsme si mohli prověřit 22. září na závodech, které pořádá SDH Černovír. Soutěžící čeká Závod požárnické všestrannosti - "braňák". Letošního ročníku se zůčastnilo 50 pětičlenných hlídek mladších a 45 hlídek starších. V kategorii mladších náš 1. tým běžel v sestavě Honzík K., Pavlík, Jirka, Sofinka a Pája. 2. tým mladších běžel v sestavě Ráďa, Míša, Dáda, Simonka a Péťa - mile nás překvapili svým výkonem a nečekaně dobrým umístěním. Družstva starších se i přes nepovedenou střelbu umístila na dobrých pozicích. "A" tým běžel ve složení Šimon, Nela, Vendy, Kuba Se. a Honza. "B" tým běžel ve složení Matěj Bá., Jirka, Kuba Sk., Milan a Petr. Kdo chce může se zapojit také do soutěže jednotlivců v běhu na 60m s překážkami. Tentokrát se zapojilo 5 starších - body získal pouze Šimon a 9 mladších - body získala jen Pája. Simonka a Petruška závodili poprvé a zaslouží si velkou pochvalu za svoji bojovnost.


 

Plamen

I. kolo hry Plamen proběhlo 6. října v Kunčicích. Po příjezdu jsme byli mile překvapeni pěkným prostředím areálu tábora Ráj, kde závod probíhal. Není snadné najít místo kam se vejde 775 soutěžících s doprovodem, nehledě na parkování aut.

V kategorii mladších od nás do závodu nastoupila pouze jedna hlídka ve složení: Ráďa, Jirka J., Pavlík, Honzík a Sofinka. Na trati nebyli dlouho bohužel se jim nevydařila střelba a cestou posbírali ještě pár trestných bodů což je odsunulo na 29. místo v konkurenci 40 družstev.

V kat. starších jsme měli dvě hlídky. Hlídce "A" ve složení: Nela, Vendy, Kuba Se., Honza a Šimon cesta od startu do cíle trvala jen 30 min. Pouze na stanovišti střelby obdrželi 2 trestné body (trošku jim sice pomohl vítr, ale pravidla to nezakazují), další úkoly na trati zvládli bez chyb. Tento skvělý výkon je vynesl na krásné 5. místo v konkurenci 65 hlídek ze 45 sborů. Hlídka "B" ve složení: Matěj Bár., Kuba Sk., Jirka F., Milan a Petr na trati pobyla jen o 7 minut déle. Jejich střelbě odolaly jen 4 špalíky pak obdrželi trstné body na zdravovědě a při překonávání lana což je odsunulo do druhé poloviny startovního pole.

Jako další přišli na řadu dorostenci. Za náš sbor soutěžilo 6 jednotlivců ve dvou kategoriích. Dorostenci mají oproti žákům delší trať a plní i jiné úkoly. Dorostenci mladší - Šimon 3. místo, Honza 4. místo, Kuba Se. 10. místo. Dorostenci střední - Matěj Bo. 12. místo, Kuba Sk. 21. místo, Sargis 23. místo.

Na závěr bysme ještě chtěli pochválit organizátory za připravené občerstvení. Dokázali tu skvěle využít možností tábora a potvrdili, že v Kunčicích umí.

 

Lanškroun

 

V sobotu 20. října pořádal náš sbor na stadionu R. Šebrleho v Lanškrouně 2. ročník závodu jednotlivců. Počasí sice nebylo nejlepší (od rána nás provázela mlha a chladný vítr) my budeme spíš vzpomínat na skvělé výkony soutěžících, kterých opravdu přijelo hodně. Závodu žáků na 60m se zúčastnilo 196 soutěžících a v kat. dorostenců soutěžilo 111 závodníků.

Mladším klukům se moc nedařilo. Všichni byli v druhé polovině startovního pole, ale třeba to na jaře bude lepší. Zato Pája se nám stále zrychluje, ve svém rekordním čase 19,67s získala za 11. místo 5 bodů do hodnocení ligy. V kat. starších se nám dařilo víc. Vendy vylepšila svůj rekord na 16,26s. Třetím kdo vylepšil svůj rekord je Honza, který v čase 15,73s obsadil 13. místo. Ostatním klukům se podařili časy pod 20s. Největší smůlu měl Milan, který při svém druhém pokusu na prvních závodech v kat. starších doslova letěl z bariéry. Naštěstí se mu nic vážného nestalo jen chvíli hledal brýle (dál radši nepokračoval).

Když se účastníci závodů rozjížděli k domovu, my se pustili do rozebírání překážek a úklidu stadionu. Byl to dlouhý den, ale byl fajn.