Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - květen 2018

20. 6. 2018

Vysoké Mýto

V sobotu 5. května se vydala skupinka dorostenců na závody do Vysokého Mýta. Odjezd se trochu zkomplikoval, Ford nechtěl nastartovat, ale "dvanáctka"je nenechala v bryndě a na místo dorazili včas. V téměř tropickém počasí se sice neběhalo nejlépe, kluci však udrželi průměr, Vendy a Nela dokonce své časy na 100m vylepšili.

 

Svatý Jiří

Další závod běhu jednotlivců na 60m překážek proběhl ve Sv. Jiří v pátek 11. května . Na start se postavilo celkem 212 závodníků, z toho 12 bylo našich. Běhalo se na travnaté dráze. Před pokusem si každý musel vystát frontu, což je už po půl hodině dost únavné. Ze starších bodoval Šimon, který s časem 15,95s obsadil 15. místo. Z mladších se nejvíce dařilo Petrovi, ten s časem 17,89s obsadil 4. místo a získal 12 bodů do ligy.

 

Lukavice

Nový ročník Orlicko - ústecké ligy Mladých hasičů v požárním útoku odstartoval v sobotu 19. května v Lukavici. Závodilo se v Pú a ve štafetě dvojic - součet umístění dal vítěze. V kategorii mladších soutěžilo 17 družstev. Už 1. pokus ukázal,že naši umí. Čas 19,47s druhým pokusem ještě vylepšili, čas 19,15s stačil na krásné 4. místo. Ve štafetě dvojic obsadili 7. místo, součet 11 bodů jim přinesl celkové 3. místo a některým i první medaili. Tak jako v loňském roce byly pro závodníky v kat. starších připraveny nástřikové terče. Našim proudařům už nečinily větší problém. V Pú jsme obsadili 5. místo, štafetu dvojic jsme rozběhli také dobře a obsadili 6. místo. Součet 11 bodů nám přinesl celkové 6. místo.

 

Žamberk

V neděli 20. května jsme se vydali na předposlední závod jednotlivců do Žamberka. V 9:00 hod. odstartoval závod kat. mladších a starších žáků na 60m a po 14:00hod. pak závod dorostenců na 100m. Ze starších se nejlépe umístil Honza, který s časem 17,56s obsadil 25. místo. Mladším se na škvárovém stadionu dařilo a všem se podařilo vylepšit osobní časy. Nejúspěšnější byl tentokrát Petr, který s časem 17,67s získal 2. místo a s ním 14 bodů do ligy. Dorostence jsme měli jen tři. Sargis běžel 100m překážek poprvé, bodovaná příčka mu utekla jen o malý kousek. Nela a Vendy byly úspěnější než na 60m a mohli si tak připsat cenné body do ligy.

 

Plamen - Mladkov

Ve dnech 25. - 26. května proběhlo II. kolo hry Plamen. Dopoledne jsme se sešli u hasičárny, naložili nářadí, stany, batohy a vyrazili směr Mladkov. Nejdříve jsme postavili stany, což nám už nečiní větší problémy. Ve 13:00 hod. proběhl slavnostní nástup a pak se už rozběhly jednotlivé disciplíny. V pátek probíhala štafeta CTIF, 1. pokusy Pú, 1. pokusy Pú CTIF (jen starší) a běh jednotlivců na 60m překážek. První den zakončila večerní diskotéka. V sobotu následovala štafeta dvojic, štafeta 4x60m, 2. pokusy Pú, 2. pokusy Pú CTIF.

V kat. mladších soutěžili: Petr, Milan, Pája, Luky, Sofi, Pavlík, Honzík, Ráďa, Jirka a Viktor. V konkurenci 37 družstev z celého okresu vybojovali pěkné 13. místo. Nejvíce se jim vydařil Pú ve kterém s časem 19,90s získali 4. místo. Naopak nejméně vydařená byla štafeta CTIF (běží 9 závodníků) ve které skončili na 33. místě.

Ve družstvě starších soutěžili: Nela, Vendy, Matěj Bo., Sargis, Matěj Bár., Šimon, Jirka, Kuba Se., Kuba Sk. a Honza. Toto družstvo předvedlo, že umí!!! Snad jen Pú CTIF by zasloužil více tréninku, ačkoliv dosáhli svůj nejlepší čas v této disciplíně, obsadili až 26. místo. Nejlepším umístěnín bylo 9. místo v Pú. Ve všech štafetách pak vylepšili naše časy z předchozích ročníků a tím i celkové umístění - v letošním ročníku získali 12. místo ze 40 zúčastněných družstev.

Škoda, že si některé překážky mohou vyzkoušet až na závodech, určitě by byli schopni dosáhnout lepších výsledků kdyby na nich mohli trénovat i u nás.

V pátek proběhl také poslední závod ligy jednotlivců v běhu na 60m překážek. 10 z našich závodníků zaběhlo svůj nejlepší čas. Matěj Bo. zaběhl oddílový rekord: čas 15,44s však nevydržel dlouho - během půl hodiny ho vylepšil Šimon, nový rekord je tedy 14,84s.

Pája zaběhla v čase 20,57s - nejlepší čas sezony. V kat. mladších chlapců musíme pochválit Lukyho, Pavlíka, Ráďu, Honzíka, Jirku i Viktora. Nejúspěšnější byl Petr, který za 6. místo získal 10 bodů do ligy. V celkovém součtu Petr vybojoval 4. místo a postup do krajského kola.

Ligy jednotlivců v běhu na 60m ročník 2017/2018 se zúčastnilo 304 soutěžících ve čtyřech kategoriích:

mladší dívky      62                starší dívky     90

mladší chlapci   63                starší chlapci   89

 

Mladkov

V neděli 27. května se do Mladkova vrátila trojice dorostenců Šimon, Vendy a Nela. Probíhalo zde okresní kolo soutěže dorostenců - družstev a jednotlivců. Naši soutěžili za jednotlivce. Na programu byl běh na 100m, dvojboj a test.