Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - červen, červenec 2018

15. 8. 2018

Přívrat

Ústecko - orlická liga MH pokračovala v Přívratě 2. června. Starším se závod nevydařil, několik drobných chyb je odsunulo s časem 21,53s na 11. místo. Čas mladších nebyl o moc lepší - 20,97s jim stačilo na 7. místo

 

Dětský den

V sobotu 9. června se u naší hasičské zbrojnice konal dětský den pro mladé hasiče a pro ostatní děti nejen z naší vesnice. Pro všechny byli připravené různé hry, chůdy, lyže pro 4 lyžaře a spousta jiné zábavy. Velký úspěch mělo malování na obličej. Největší úspěch však měly džberovky, během odpoledne se vystříkala snad celá cisterna vody - ještě že kolem teče potok. Bylo to pěkné odpoledne.

 

Pardubice

V okresní lize v běhu na 60m s překážkami se v kategorii mladší žáci umístil Petr Nastoupil na 4. místě a tím si vybojoval postup do krajského kola. Soutěž proběhla 16. června v Pardubicích. Krajského kola se účastní pouze družstva starších, kat. mladší soutěží jen v disciplíně běh na 60m. Před zahájením soutěže jednotlivců jsme tak mohli vidět skvělé výkony zástupců našeho okresu v disciplínách požární útok, požární útok CTIF a štafeta 4x60m. V celkovém hodnocení všech šesti disciplín: Dolní Dobrouč - 1. místo, Lukavice - 2. místo, Choceň - 4. místo.

Do soutěže jednotlivců postupuje 5 nejlepších z každého okresu - o skvělé časy není nouze. Petrovi se lépe vydařil první pokus ve kterém nechyboval - čas 17,97s mu stačil na 15. místo.

Byla to zajímavá zkušenost. Z pohledu nejen diváka: náročnější přístup na tribuny překonalo nedostatečné zajištění občerstvení - k jídlu předražená klobása či sýr z grilu, sušenky z automatu a u stánku s pitím od 12:00 až do závěru v 16:00 hod. nápis "PITÍ NENÍ" což všechny nutilo nakupovat v nedalekém marketu. Po sportovní stránce: zvláštní přístup některých rozhodčích, pěkná sportovní plocha, svělé výkon soutěžících a dobrá práce většiny rozhodčích a technické čety.

 

Kunčice

Dne 17. června jsme jeli na Kunčice. V jednokolové soutěži se starším ani mladším moc nedařilo. Starší vybojovali s časem 21,68s  za 12. místo 4 body. Mladší po menším gejzíru u rozdělovače zakončili pokus v čase 24,86s a za 14. místo získali 2 bodíky.

 

Bystřec

Další soutěž Mladých hasičů uspořádali 24. června hasiči z SDH Bystřec. Soutěž probíhá dvoukolově což při účasti 23 družstev mladších a 18 družstev starších znamená 82 útoků. Tento víkend sice panovalo chladnější počasí, našim týmům ovšem svědčilo. Na zdejší dráze obě družstva vylepšila letošní rekord. Mladší čas z prvního kola 19,49s překonali časem 18,92s což stačilo na 7. místo a 9 bodů do ligy. Starší výrazně vylepšili letošní maximumuž v prvním pokuse časem 16,86s. Při druhém útoku se pokusili tuto hranici ještě posunout a podařilo se!!! Čas 16,76s ovšem ve veliké konkurenci stačil pouze na 9.místo a 7 bodů do ligy.

 

Dolní Třešňovec

Čas utíká jako voda a tak jsme se po roce sešli na hřišti v Dolním Třešňovci. V sobotu 8. července se zde konala soutěž MH "O pohár SDH Dolní Třešňovec".

Stejně jako jiným družstvům, ani nám se nevyhnuli prázdninové změny. Jako první na startovní čáru nastoupili naši mladší "A". Jelikož nám chyběl Petr na rozdělovači zastoupil ho hrdinně (1trénink) Pavlík, který se s novou pozicí popral skvěle. Dosažený čas 21,48s sice na jiných závodech často nestačí ani na 1. desítku, ale tentokrát jim byla "Štěstěna" nakloněna, uhájili 3. místo a získali 13 bodů. Mladší "B" byli na svých 1. závodech s časem 58,09s se umístili na 17. místě, ukázali že se toho nebojí a už se těší na další závody.

Katgorii starších zahájili také naši. Pokus bez chyb a kvalitní čas 17,26s jim stejně jako v loňském roce vynesli 5. místo a další body do ligy.